Bulgarian version   English version  Italian version
 
 

Добре дошли на нашата страница!

Ние – Петя, Оги и дъщеря ни Люси, сме част от HELASBAND. Заедно с останалите от бандата (нашите лабрадори) живеем в София. Имаме планове след няколко години да се преместим в нов и по-удобен дом в малко селище, близо до столицата, заобиколено от живописни гори и реки. Нашите кучета са пълноправни членове на семейството ни и с удоволствие споделяме всяко свободно време с тях.

Хоби развъдник HELASBAND e малък, работещ по правилата на Българската републиканска федерация по кинология и Международната федерация по кинология (FCI), регистриран през 2007 година.

Нашите кучета са изследвани за много от наследствените заболявания на породата и за това внимателно подбираме разплодниците, които ще ползваме в развъдната си програма. Те трябва също да са доказано здрави за: тазобедрена дисплазия, лакътна дисплазия, с изследвания за ПРА и др. Ние не развъждаме на всяка цена! За нас е важно да осъществяваме само такива връзки, от които да се раждат типични лабрадори, с уникалния лабрадорски темперамент и любвеобилен характер, които да могат да растат заедно с деца, да станат помощник на възрастен или незрящ човек или партньор в лова.

Първа ни любов – Wonderful Hela of Helios Land влезе в дома и сърцата ни през 2004 година. Беше любов от пръв поглед и завинаги! Дойде в труден за мен момент и се появи като животворна светлина в живота ми (в превод от гръцки Hella означава именно това). Темпераментна, много интелигентна, съобразителна и с чувство за хумор- с нея никога не е скучно! Благодаря на Надето и милото й семейство за радостта в живота ни!

Малка ни принцеса Richbourne Moment of Magic - Мика дойде от Обединеното кралство през 2008 година. Думите са малко да изразя благодарността си на Сузана и Ричард Уайлс за доверието и честта, която ни оказаха да отгледаме това малко съкровище. Тя е толкова тиха, нежна, внимателна- повече котенце, отколкото куче. Обожава деца и винаги е готова за целувки и игри.

Нашето семейство е съпричастно към проблемите на деца със специални нужди, както и деца и кучета, жертва на насилие или без дом. Опитваме се да помагаме и с каквото можем на хора, заели се с нелеката задача да направят щастливи такива деца, макар и за кратко, като приятелите ни в ателието на Шмиргела, където Мика е любим гост. Приятелите ни от ARS пък помогнаха за осиновяването на кученцата, на които подадохме ръка.

Благодаря за подкрепата и помощта на приятелите ни Емо и Гери, и Ели и Радо, както и други приятели в България и чужбина. БЛАГОДАРЯ ви приятели!

Благодаря от цялото си сърце на нашата приятелка Валентина Кънева за огромната помощ и подкрепа! Освен един истински приятел е и отличен фотограф, и човек с голямо сърце! Голяма част от снимките са правени от Валя. Голяма част от намерилите дом кучета са резултат от нейната неизменна подкрепа и помощ . БЛАГОДАРЯ ти, Вале!!

Приятно разглеждане на страницата ни! Бихме се радвали да чуем Вашето мнение, така че пишете ни или ни се обадете на посочените телефони. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ни попитате! А ако просто искате да се позабавлявате с нашите лабрадори, винаги можете да се присъедините към нашата банда!

Петя, Оги, Люси и лабрадорите от HELASBAND

Начало

Адреса на който може да ни намерите:
ул. Дряновски манастир No:2
1517 София, България

Телефони: +359887 62 73 74, +3592 945 06 46

E-mail: hela.angel@yahoo.com

Виж на картата

 Copyright © Helasband Labrador Retriever Kennel 2008-2010.